St. Pelgrimswegen & Voetpaden

Wandelen met een plus ...

Verslag: Sint-Hubertustocht • Venray - Veltum - Hegelsom

Woensdag 3 november 2021 • 16 km

 

Woensdag 3 november 2021. 15 km.

Op de naamdag van St.-Hubertus vertrokken 19 pelgrims vanuit de monumentale kapel van de H. Hubertus en Antonius Abt in Veltum (Venray) naar de St.-Hubertuskerk in Hegelsom. Het thema van de tocht was: “Geroepen”, overeenkomend met de bekering/roeping van St.-Hubertus vanuit de legende met het hert en het lichtend kruis tussen zijn gewei.

De beheerder van de kapel, dhr. Bonants, gaf uitleg over de historie van de kapel die gesticht werd in 1625.

Dat de ruilverkaveling onverbiddelijk heeft toegeslagen in dit deel van Noord-Limburg was duidelijk merkbaar aan de lange rechte paden bij het eerst deel van de tocht. Gelukkig bleef de voorspelde regen uit en was het windstil met zo af en toe een bleek zonnetje. Tegen de middag werd een bezinningsmoment gehouden bij de OLV van Fatimakapel in de nabijheid van onze pauzeplek met de toepasselijke naam ’t Platteland in Veulen.

Door de mooie natuur van Breehei en de Schadijkse bossen (met nog een heus klimmetje) ging de tocht verder naar Hegelsom. Tegen 15.00 uur, de eerste regendruppels begonnen net te vallen, bereikte de groep de St.-Hubertuskerk.

Wij kunnen met voldoening terugkijken op een geslaagde laatste tocht van dit bedroevende jaar waarin helaas veel tochten geen doorgang konden vinden.

 


Foto's van deze wandeling