St. Pelgrimswegen & Voetpaden

Wandelen met een plus ...

Verslag: Mariatocht van Benzenrade naar Leenhofkapel

Zondag 5 juni 2016

 

Op 5 juni 2016 om kwart over tien vertrokken we vanuit de kapel van de kerk in Welten voor onze pelgrimswandeling. Als eerste werd Benzenrade aangedaan waar de traditie bestaat om één keer in de drie jaar de processie van Welten naar Benzenrade te lopen met aansluitend het kapelfeest. Net voor het viaduct van Welten komen we de harmonie tegen en kunnen we aansluiten bij de processie. We lopen langs een prachtig 335 meter zandtapijt met figuren van gekleurd zand en bloemen. Over de straat hangen beschilderde doeken. Alles ziet er heel feestelijk uit. Wij sluiten aan bij de openluchtmis. Na deze feestelijk opgeluisterde dienst schuiven we aan in de tent bij de kapel voor het frühshoppen. Voor ons betekent dat onze lunchpauze.
Onder het genot van koffie/thee of een ander drankje eten we ons meegebrachte brood op en bestellen we een stuk vlaai of broodje als aanvulling. Het smaakt opperbest.
Om half een vertrekken we voor onze hoofdwandeling die ons voert via Imstenraderbos en Aambos naar de Leenhofkapel.
De Leenhofkapel wordt voor deze gelegenheid extra geopend en zittend op de banken in de schaduw is het hier goed toeven.
Na het bezinningsmoment gaat het naar slot Schaesberg voor een pauze. Er wordt koffie/thee gedronken en uitgerust van de inspanningen want de hitte begint haar tol te eisen. Verder lopen we langs de grappige mannetjes bij de beek in Palemig.
Vanwege de hitte wordt de tocht aangepast en wandelen we via de Sittarderweg richting de schouwburg naar de Valkenburgerweg waar we de pelgrimstocht weer oppakken.
In Welten aangekomen wordt de pelgrimstocht afgesloten en iedereen bedankt voor het meelopen wat bij deze weersomstandigheden een prestatie was.

 


Foto's van deze wandeling