St. Pelgrimswegen & Voetpaden

Wandelen met een plus ...

Wandelboekjes van de SPV

De hier genoemde wandelboekjes zijn te koop in de Kloosterboekwinkel Wittem.

De boekjes met een ISBN zijn ook elders te koop.


Pelgrimspaden in Limburg
13 bezinningswandelingen met de SPV

ISBN: 9789491561863

Druk: 1

Jaargang: 2017

Prijs: € 10,90

Aantal blz: 126

 

Wie de natuur ingaat komt daar niet alleen dieren tegen of oude bomen en kleurrijke planten. Misschien kom je ook jezelf tegen of iemand waarmee je het contact al lang was verloren. Of een wildvreemde. Het doet zo goed om tijdens een wandeling herinneringen op te halen, ervaringen uit te wisselen en je te bezinnen op het verleden, de toekomst en de fase waarin je jezelf bevindt.

Aan een blokje om heb je dan niet genoeg. Dan moet je er echt op uit. En met wie gaat dat beter dan met de Stichting Pelgrimswegen en Voetpaden die al meer dan twintig jaar wandelingen maakt met bezinning als thema. Niet alleen religieus getint. Om weer een connectie te maken met jezelf.

Deze 13 wandelingen door de gehele provincie Limburg voeren je over fijne paden langs vele punten waar je dieren, planten en mensen kunt tegenkomen en van de stilte kunt genieten. Met een verrassing om elke hoek. Met een lengte van 12 tot 26 kilometer

Te koop in de Kloosterboekwinkel Wittem.


Bidden bij de buren
10 pelgrimsrondwandelingen vanuit Limburg

ISBN: 9789078407805  

Druk: 1 

Jaargang: 2011

Prijs: € 10,90

Aantal blz: 120


Pelgrimeren heeft oeroude wortels. Nog steeds zijn er overal pelgrimsoorden, soms met alleen een plaatselijke of regionale betekenis, soms met internationale allure.

De Limburgse Stichting Pelgrimswegen en Voetpaden (SPV) wil mensen letterlijk en figuurlijk ‘op weg helpen’ o.a. door de uitgave van wandelgidsen als Pelgrimswandelingen in Limburg.

In Bidden bij de buren staan tien pelgrimswandelingen naar oorden over de Duitse en Belgische grens beschreven: De tochten zijn róndwandelingen met een lengte van 15 tot 27 Kranenburg (D), Kevelaer (D), Birgelen (D), Aken (D), Moresnet (B), Val Dieu (B), Visé (B), Bassenge (B), Heppeneert (B) en Aldeneik (B).

Met duidelijke beschrijvingen, overzichtelijke kaarten, verhelderende achtergrondinformatie en prachtige foto’s.

Te koop in de Kloosterboekwinkel Wittem.

 

Fout in Bidden bij de Buren

Hierin is een correctie nodig; op pagina 113 in de vijfde alinea. Hier staat ’We gaan hier naar rechts de Javanastraat in’ enz. Dit moet zijn: ‘We gaan hier naar links de Javanastraat in.’ 

 

Sint Benedictus Voettocht

Een tocht tussen drie benedictijner abdijen

van Mamelis naar Maria Laach
Een pelgrimstocht in 7 of 8 etappes

Eigen uitgave van de SPV

Jaargang: 2023
Prijs: € 8,50

Aantal blz: 68
Distributieadres: Boekwinkel Klooster Wittem, Wittemer Allee 34, 6286 AB Wittem

 

Een rijk geïllustreerd wandelboekje van een zeven- of achtdaagse wandeling van de Benedictijner Abdij van Mamelis (Vaals), via de Benedictijner Abdij in Kornelimünster, naar een van de meest imposante benedictijner abdijen: Maria Laach in de Vulkaneifel. De wandelroute van plm. 162 km doet verschillende religieuze oorden aan met een rijke en levende traditie, zoals de Abdij Mamelis, Abdij Kornelimünster en Kloster Steinfeld. Tijdens deze meerdaagse wandeling door het mooie Limburgse Heuvelland en Duitse Eifelgebergte, met veel religieus en cultureel erfgoed, valt veel te genieten. 

Dit wandelboekje bevat naast een gedetailleerde routebeschrijving met bijbehorende routekaartjes ook veel achtergrondinformatie over wat er onderweg te zien en te beleven valt.

Ook zijn er rond het thema "de zeven deugden" teksten in het boekje opgenomen om de wandelaars uit te nodigen om de tocht tot een echte pelgrimswandeling met bezinningsmomenten onderweg te maken.
In het slothoofdstukje ‘Overnachten’ zijn suggesties opgenomen over mogelijkheden voor overnachting.

 

Voor je gaat wandelen....

Kijk voor actuele informatie op www.spvlimburg.nl. Op onze website worden correcties en routewijzigingen bijgehouden. Stuit je onderweg op foutieve of onduidelijke aanduidingen, geef ze door via info@spvlimburg.nl. Dank voor de medewerking om zo deze tocht up-to-date te houden!

 

Wittemse Wandelingen
Negen rondwandelingen vanaf Klooster Wittem

 Eigen uitgave van de SPV

 Druk: 2

 Jaargang: 2019

 Prijs: € 5,95

 Aantal blz: 64

 

De negen beschreven tochten, tussen 7 en 15 km lang, hebben allemaal Wittem als begin- en eindpunt. De gids bevat naast routebeschrijvingen, routekaartjes en veel foto's ook veel achtergrondinformatie.
Een aantal tochten hebben een pelgrimskarakter, niet alleen omdat ze bedevaartsoord Wittem als uitgangspunt hebben, maar ook omdat er onderweg veel religieus erfgoed te zien is.

Te koop in de Kloosterboekwinkel Wittem.

 

Wittem - Banneux - Wittem
Een vierdaagse pelgrimstocht

Eigen uitgave van de SPV

Jaargang: 2013

Prijs: € 5,95
Aantal blz: 36

 

Door de ernstige overstromingen in juli 2021 zijn wandelpaden weggeslagen en wellicht onherstelbaar vernield.

Neem contact op met het huis voor Toerisme (België) voordat je op stap gaat.

Al vele jaren organiseert de Stichting Pelgrimswegen en Voetpaden een pelgrimswandeling van Margraten naar Banneux op de laatste zondag voor kerst.
Deze wandeling is nu in een boekje uitgegeven met de aanpassing dat hij vanaf Wittem beschreven wordt en met een terugroute. De etappes zijn tussen de 22 en 25 kilometer. De hele route (heen en terug) 95 kilometer.

Het boekje heeft een uitgebreide routebeschrijving, foto's, achtergrondinformatie, routekaartjes en tips voor overmachten.

Te koop in de Kloosterboekwinkel Wittem.

 

Fout in Wittem - Banneux

Op pagina 17 derde alinea staat: We wandelen het bos in en zien links een jeugdgevangenis. Hier gaan we naar rechts.

Dit laatste moet zijn: Hier steken we rechtdoor over.

 

Niet van SPV maar wel van harte door ons aanbevolen:

PeerkePad Wittem-Tilburg
Pelgrimeren met en zonder rondwandelingen

ISBN: 978-93-93048-00-3

Jaargang: 2018

Prijs: € 12,50

Aantal blz: 128

 

De TIC-uitgave van PeerkePad is nagenoeg uitverkocht. Er is een nieuw boekje in de maak met een beschrijving van de noordwaartse route (uitgave Klooster Wittem). 

 

Het PeerkePad loopt van Wittem naar Tilburg of van Tilburg naar Wittem met een totale lengte van 165 km. Verdeeld over 7 stukken van 14 tot 30 kilometer per dag. In eerste instantie bedoeld om ter nagedachtenis aan de zalig verklaarde redemptorist Peerke Donders aan bezinning en zingeving te doen in de vorm van pelgrimage. Maar het zijn natuurlijk ook ronduit mooie wandelingen, die net als Pieterpad of Santiago over verspreide dagen kunnen worden verdeeld. Met elke dag een bepaald thema van de ‘werken van barmhartigheid. De Stichting Pelgrimswegen & Voetpaden organiseert jaarlijks enkele voetreizen door deze unieke landschappen, weelderige bossen en prachtige vlakten in Limburg, België en Brabant.

Eraan toegevoegd voor de pure wandelaars zijn rondwandelmogelijkheden van 14 tot 23 kilometer waarbij routes van beide richtingen worden gecombineerd en de heilige huisjes niet worden overgeslagen.

Te koop in de Kloosterboekwinkel Wittem.


Bekijk onze leestips over pelgrimeren.