St. Pelgrimswegen & Voetpaden

Wandelen met een plus ...

Verslag: Kroningsfeesten Tongeren

Maandag 11 juli 2016

 

Met genoegen kunnen we terugkijken op de tocht vanuit Maastricht langs de Jeker/Geer naar Tongeren. We waren met 24 mensen. Voor zo'n tocht een prima aantal.
Zeker tot aan de stop halverwege in Petit Lourders te Bassenge was het schitterend wandelweer en de temperatuur nog aangenaam.
Al picknickend bij Maria in haar Lourdesgrot smaakte de koffie van zr Regina prima. Het deel erna was voor velen wat moeizamer, omdat de hitte toesloeg, wij voortdurend asfalt hadden en de route uiteindelijk toch 1,5 km langer was dan vooraf berekend. In totaal hebben we 29 km gewandeld. Het laatste stuk door het nieuwe natuurgebied De Kevie maakte alles goed.
En de apotheose waren de Kroningsfeesten waar het ons uiteindelijk om ging.
De zeer ingetogen processie met 3000 deelnemers in 18 groepen, bewoners van Tongeren, met hun kleurige kledij maakte veel indruk. En ondanks de 100.000 bezoekers langs de kant vonden we een goed plaatsje langs de route. We kregen zelfs oud-rector van Wittem, André Schotsmans, in de picture. Met vele bisschoppen, priesters en prelaten sloot hij zich samen met hen aan rond 'Ons Heer' aan het eind van de stoet. Want inderdaad: het was een échte processie met het H. Sacrament.

 


Foto's van deze wandeling