St. Pelgrimswegen & Voetpaden

Wandelen met een plus ...

Verslag: Jubileumwandeling Slenaken - Moresnet

Zaterdag 18 mei 2019 • 15+10 km (heen- en deels terugwandeling)

 

Onder een optrekkende nevel vetrokken op 18 mei 32 pelgrims vanuit Slenaken voor een 15 kilometer lange tocht richting Moresnet.

Na een korte inleiding in de Remigiuskerk over 150 jaar processie van Slenaken Naar Moresnet, de aanleiding voor deze tocht, werd het pelgrimsreisgebed gebeden.

Al snel kwam de zon tevoorschijn welke ons zou begeleiden tot kort voor Moresnet. Heerlijk wandelweer.

Na behoorlijk wat klimmen en dalen bereikten wij om 12.00 de kerk van Sippenaeken. Het bezinningsmoment aldaar stond in het teken van het thema: “terug naar vroeger of op weg naar morgen”, en werd besloten met het “Sterre Der Zee” lied.

Aansluitend een pauzemoment in de zon op het terras naast de kerk.

We vervolgen onze weg langs de Geul naar de kerk van Plombieres waar we kort Maria begroeten.

De tocht gaat verder, klimmend en dalend door het groen, langs een imposante waterval die in een grot verdwijnt.

Om 15.15 uur bereiken wij de Kapel van OLV van het Eiksken, waar wij worden opgewacht door Wiel Coolen van de Broederschap Slenaken - Moresnet. Hij overhandigt eenieder een exemplaar van het jubileumboekje over 150 jaar processie Slenaken-Moresnet. Na het verhaal van de kapel wordt er een ode aan Maria gebracht door de voorbede bij de zeven eretitels van Maria te bidden.

19 pelgrims aanvaarden de 10 km lange terugweg te voet nadat een fikse hagelbui ons voor was gegaan.  Via Volkerich en door het Vijlenerbos en het oversteken van het Geuldal werd tegen 18.00 uur Epen bereikt. Daar werd afscheid genomen en ging ieder zijn weg huiswaarts

 


Foto's van deze wandeling