St. Pelgrimswegen & Voetpaden

Wandelen met een plus ...

Verslag: Mgr. Schraventocht

Zaterdag 10 oktober 2020 • 6, 8, 12 of 20 km (rondwandeling)

 

Met 19 mensen (vanwege de Coronapandemie) vertrokken we vanuit Lottum voor de pelgrimswandeling “Mgr. Schraventocht” naar de gedachteniskapel in Broekhuizenvorst en vandaaruit ging het naar het Mariaoord O.L.V. der bedrukten in Tienray. Het thema van de tocht was: Waarheen je ook gaat, ga met je hele hart (Confucius).

Bij de Schravenkapel werd een toelichting gegeven door Harry Schraven (een achterneef) waarna de wandelaars de kapel bezochten.
Bisschop Frans Schraven stierf in 1937 in China de marteldood, omdat hij geweigerd had om vrouwen die toevlucht hadden gezocht in de missiepost uit te leveren als troostmeisjes aan het Japanse leger. De kunstwerken over hem en zijn gezellen, door Jan Haen ontworpen, kregen veel waardering. De schilderingen zijn aangebracht door de mensen uit de buurt.
Toen ging het verder naar Tienray.
Bij de Lourdesgrot werden kaarsen aangestoken voor o.m. Mgr. Schraven en zijn gezellen en voor Vincent Hermans, die veel onderzoek gedaan heeft naar bisschop Schraven. Hij is ernstig ziek.

Na een pauze werd er terug gewandeld naar Lottum.
Ondanks de voorspelling was het mooi wandelweer en was het een geslaagde tocht met fijne contacten tussen de mensen van de SPV en de Stichting Mgr. Schraven met inspirerende verhalen van Harry Schraven en Mia Janssen.

 


Foto's van deze wandeling