St. Pelgrimswegen & Voetpaden

Wandelen met een plus ...

Verslag: Sint-Jacobustocht • Reuver - Roermond

Maandag 25 juli 2022 • 21 km (terug met de trein)

 

Op de feestdag van de Heilige Jacobus komen 18 pelgrims samen in de H. Lambertuskerk van Reuver. Na het welkomstwoord en enige uitleg over het kerkgebouw volgt er een inleiding op het thema van de dag: “Gaan-de-weg”. Er werd afgesloten met het gedicht “Nomade” en het Pelgrimsreisgebed.
Onder een bewolkte hemel en met een aangenaam windje vertrok de groep naar het bosrijke gebied van de Duitse grens. Er werd niet gewandeld over de zandweg van de kaarsrechte oude Romeinse Heirbaan, maar door het afwisselende Brachter Wald met daarbij een waarachtige beklimming. Rond de middag bereiken wij het riviertje de Swalm dat wij blijven volgen tot aan het gelijknamige dorp Swalmen waar de pauze werd gehouden in café ’t Kesjotje. Vandaar gaat het verder, weer langs de Swalm, naar Asselt, om daar bij het Dionysiuskerkje een bezinningsmoment te houden waarbij het mooie gedicht “Ik ben op weg gegaan” werd voorgelezen.
Om 16.30 uur bereiken wij de kathedraal in Roermond waar in de St. Jacobuskapel een stemmige afsluiting van de geslaagde tocht plaatsvond. 

 


Foto's van deze wandeling