St. Pelgrimswegen & Voetpaden

Wandelen met een plus ...

Verslag: Van Klooster Wittem naar Kornelimünster in het Corneliusoctaaf

Zaterdag 17 september 2011

 

Na een korte inleiding/opening in de Gerarduskapel van Klooster Wittem gingen, onder een schuchter zonnetje, 47 goedgemutste pelgrims op weg voor hun tocht over ongev. 30 km naar Kornelimünster bij Aken (D).

 In de crypte van abdij Mamelis en in het bedevaartskerkje van Holset, waar bezinningsmomenten plaats vonden, voegden zich nog verschillende pelgrims bij de groep.

Nadat iedereen zich tegoed had gedaan aan de overheerlijke koffie/thee en vla werd de tocht voortgezet naar het Drielandenpunt, alwaar een pauze werd ingelast.

Daarna ging het verder via het prachtige Aachener Wald met korte pauzes bij een Pelgrimskruis (Bonhoeffer) en de Pioniersquelle.

Voordat de afsluiting van deze mooie pelgrimswandeling plaats vond in de Propsteikirche van Kornelimünster, werd eerst nog een kort bezoek gebracht aan de abdijkerk aan het begin van deze plaats. Daarna had iedereen de gelegenheid ‘uit te waaien' over de terrassen op het marktplein alvorens om 18.00 uur, voldaan, de terugreis per touringcar naar Wittem te aanvaarden.

 


Foto's van deze wandeling