St. Pelgrimswegen & Voetpaden

Wandelen met een plus ...

Verslag: Hubertustocht

Zaterdag 3 november 2012

 

Het was door de weergoden beloofd dat het een herfstachtige dag zou zijn. Een kleine dertig pelgrims verzamelden in regenkleding in de kerk van Genhout. Even de tijd nemen om de prachtige kunstkerk nader te bekijken. Oud kerkmeesterPiet Slangenpresenteerde met nodige trots de vele kunstwerken. Alle reden om ooit terug te keren.

Vervolgens hebben we ons moed ingesproken met het gebruikelijke pelgrimsgebed en trokken daarna de regen in. De nattigheid was te hebben. De modderige veldwegen waren minder. De sfeer bijzonder goed. De route verliep na een rondje om Genhout richting Schimmert, waar een verdiend kopje koffie en vlaai wachtte op de grote biljarttafel in cafe “Oos Heim”.

Verder richting Groot Haasdal, naar de mooi aangeklede Hubertuskapel. Pastoor van Oss had hier ’s morgens al een heilige mis opgedragen voor ongeveer 200 buurtleden. Men had voor ons genoeg Hubertusbrood over gelaten en dat werd dankbaar aanvaard.

We trokken langs het Jodenkerkhof aan de Kleverberg en plots stonden we oog in oog met de jagers. St. Hubertus vergezelde ons overal. Af en toe plensde het behoorlijk, maar dat deerde totaal niet. We bleven op de onverharde paden en naderden Genhout weer, met het groene kerktorentje op de achtergrond. En weer was er een groep jagers. We waren getuige van een drijfjacht door de akkers en de weilanden.

Met een tevreden gevoel sloten we in de kerk van Genhout de Hubertustocht af.

 


Foto's van deze wandeling