St. Pelgrimswegen & Voetpaden

Wandelen met een plus ...

Verslag: Allerheiligentocht • rondom Thorn

Vrijdag 1 november 2019 • 10 km (rondwandeling)

 

Op deze druilerige vrijdagmiddag kwamen toch noch 32 deelnemers naar de Abdijkerk van Thorn om deel te nemen aan de Kapellenwandeling langs vele heiligen. Aanleiding voor de wandeling was tevens het 25 jarig jubileum van de Stichting Kruisen en Kapellen Thorn.

Thorn heeft met haar 16 kapellen de hoogste “kapellendichtheid” van ons land.

Na 25 jaar georganiseerd onderhoud en herbouw van de stichting Staat het  Thornse Kruisen en Kapellenbezit er piekfijn bij.

Na een welkomstwoord volgt een inleiding op het thema van de tocht en een kleine rondleiding langs de heiligenbeelden in de Abdijkerk.

Onder een “afdak” van veel paraplu’s vertrok de groep naar de 1e kapel, gewijd aan de heilige Job. Bij elke kapel vertelde de voorzitter van de Stichting een stukje historie over de kapel en de vereerde heilige. Bij enkele objecten werd een deel van de Litanie van alle Heiligen uitgesproken.  

Halverwege was er een pauze in ’t Kapelhuis nabij de kapel Onder de Linden, waarna een stadsgids het verhaal vertelde van deze bijzondere bedevaartkapel.

Langs wijngaarden en door natuurgebied Het Vijverbroek kwamen wij terug in het centrum van Thorn. Via een klein stukje Camino werd afsluitend nog een bezoekje gebracht aan de Jacobuskapel.  Om 17.00 kwamen wij, ondertussen met ingeklapte paraplu  terug bij de Abdijkerk, het eindpunt.

 

 


Foto's van deze wandeling