St. Pelgrimswegen & Voetpaden

Wandelen met een plus ...

Verslag: Goede Vrijdagtocht • Berg aan de Maas - Dilsen (B)

Vrijdag 15 april 2022 • 13 km (rondwandeling)

 

Na een kort welkom steken we met de veerpont over naar België voor de Goede Vijdagtocht die leidt naar het Mariapark ( kruiswegpark) in Oud Dilsen. Na de oversteek lopen we met meer dan 50 wandelaars het begrazingsgebied Kerkeweerd - Groeskens in. Hier werd vroeger grind gewonnen en de ontstane grindgaten vulden zich met Maas- water. Samen vormen zij het 2500 ha grote grensoverschrijdende “ rivierpark Maasvallei”. Zo zijn hier en elders langs de Maas meerdere nieuwe natuurgebieden ontstaan. Na ongeveer 1 km volgt een kort bezinningsmoment. 
Thema van de pelgrimstocht is: het lijden en sterven van Jezus herdenken”. De tocht gaat verder naar Boyen waar Henk e.e.a. over vertelt.
Bij het Mariapark, dat omzoomd is door staties van de kruisweg, aangekomen gaan we onder begeleiding van Elly als groep al biddend langs de staties om zo het lijden en sterven van Jesus te herdenken.
In de oude kerktoren op hetzelfde terrein is een herdenkingsgraf voor allen die op het oude ontruimde kerkhof van Oud-Dilsen begraven waren. Men kan er bij een Maria beeld kaarsjes aansteken. In het park bevindt zich ook een grote Lourdesgrot.
Dan voert ons pad richting pauzeplek ( brasserie De Wissen). Onderweg komen we nog een monumentje tegen van een vrouw die “wissen aan het struipen” is en langs een monumentje van een muzikale familie en verder nog kasteel Carolinaberg. Na een heerlijke pauze in een stralend zonnetje keren we terug naar de veerpont die ons weer overzet naar Nederland. Na elkaar een Zalig Paasfeest gewenst  te hebben komt er een einde aan de tocht. 

 


Foto's van deze wandeling