St. Pelgrimswegen & Voetpaden

Wandelen met een plus ...

Verslag: O.L.V.van Loretotocht: Noorbeek - Visé (B)

Maandag 29 mei 2023 • 13 + 13 km

 

Voor een mooie impressie van de wandeling klik op downloaden  met dank aan Claudia 

 

Om half 10 staat al een aardig groepje pelgrims op het plein voor de Brigidakerk in Noorbeek. Om kwart voor 10 begint de opening van deze tocht in de kerk.
Jan heet de pelgrims van harte welkom, informeert hen wie de voor- en achterloper zijn (resp. Jos en Jan) en Nan zal de bezinningsmomenten verzorgen. Math zal verder ondersteunen bij de tocht. De foto’s worden gemaakt door pelgrim Claudia.
Nan opent met het thema: IN DE GEEST VAN MARIA en het pelgrimsgebed.
Om 10 uur start de wandeling met 32 pelgrims. De zon schijnt en er waait een fris windje.
We lopen Noorbeek uit, meteen een klein klimmetje, waarna we afdalen naar de Voerstreek en al snel komen we bij de Steenboskapel. Steenboskapel gebouwd in 1846 met materiaal van een Gallo Romeinse villa die hier destijds werd blootgelegd. Kenmerkend voor de Romeinse bouw zijn de lange platte bakstenen.
Na een korte bezinning lopen we verder over een redelijk vlak gebied, tussen akkers en boomgaarden door, passeren het Daalhemmer kruis en al snel komen we bij de kapel van La Tombe die helaas niet open is. (ondanks pogingen om dat te bewerkstelligen). We pauzeren rondom de kapel en vervolgen daarna onze weg richting Visé. Na een stevige klim vanuit Dalhem bereiken we na 13 uur het kerkhof en de kapel van Onze Lieve-Vrouw van Lorette. In de kapel is de afsluitende bezinning.
Na een pauze in Visé lopen 29 pelgrims de tocht via een andere maar niet minder mooie route via s Gravenvoeren, waar de mogelijkheid is om te pauzeren, terug naar Noorbeek.
De 3 overige pelgrims gaan terug naar Noorbeek o.a. met openbaar vervoer. Rond 18 uur is iedereen weer op het plein in Noorbeek.
Behalve het tempo dat soms wat hoog was, kijken we terug op een geslaagde zonnige pelgrimstocht.