St. Pelgrimswegen & Voetpaden

Wandelen met een plus ...

Verslag: St. Rosatocht - Sibbe - Sittard

Zaterdag 27 augustus 2011

 

Om half elf verzamelen zich 21 pelgrims in de kerk van Sibbe voor de opening van deze St Rosatocht. De pastoor had niet veel tijd om ons uitgebreid over St Rosa en de kerk te vertellen hij moest naar een overledene. Hij heeft ons uitgeleide gedaan met het traditionele "Pelgrimsreisgebed" en de zegen voor een goede tocht. Bij het station Valkenburg stonden nog een groepje pelgrims op ons te wachten om zich bij ons aan te sluiten. Na even een regenbuitje afgewacht te hebben, zijn we gezamenlijk vertrokken.
In het Ravensbos was het zonnetje er weer, op het plateau van Schimmert ter hoogte van het vliegveldje begon het weer hard te regenen. Tijdens een van de vorige St Rosatochten hebben weer hier ook al moeten schuilen. Vlak bij Nagelbeek in de holle- weg bij het Mariabeeld hebben we een kort bezinningsmoment gehouden. Om kwart voor drie waren we bij het station Schinnen, hier hebben we 20 minuten pauze gehouden met koffie en vlaai. Vanuit Schinnen zijn we langs de Geleenbeek gelopen tot de Pater Karelkapel. Hier werden we zoals altijd hartelijk ontvangen door pater Leon, hij had zich zelfs in het "Rosa" gestoken en als verfrissing rosa water gemaakt met rosa spekjes.
Het oponthoud in de pater Karelkapel duurde echter te lang zodat we moesten besluiten de "St Rosakapel" niet aan te doen maar rechtstreeks naar de St Michielskerk te lopen.
We hebben ons aangesloten bij de Pelgrimsmis van zes uur, een zeer sfeervolle mis met veel samenzang en op trompet en trombone moeder, dochter en zoon Schiffers.
We mogen terugzien op een mooie pelgrimstocht met een kleine maar intense belevende groep pelgrims.

Namens de SPV ,Hub Gregoire

 


Foto's van deze wandeling