St. Pelgrimswegen & Voetpaden

Wandelen met een plus ...

Verslag: Van Tienray naar Blitterswijk

Donderdag 26 juli 2012

 

Op de 26ste juli 2012, een warme, tot zeer warme dag komen ongeveer 40 mensen bijeen in de kerk  van Tienray voor  een rondwandeling. Onder hen een aantal  onbekende gezichten van mensen uit Tienray en omgeving. Deze tocht is ter ere van het feest van de heilige Anna.

Na een welkoms woord  en een stukje geschiedenis over de parochiekerk  van OLV Troosteres der Bedrukten en OLV van Lourdes.(Pastoor Verheggen legt ons ook uit hoe deze prachtige kerk aan twee namen komt) start de wandeling en lopen we de “kruisweg”op .

Het landschap is tamelijk vlak en afwisselend . Akkerland en weien, fruitboomgaarden  en natuurgebieden wisselen zich af met  kleine dorpskernen.

We steken enkele keren de Molenbeek over en  passeren de kerk van Meerlo  met monument en volgen een klein stukje Pieterpad.  Even later wandelen we over het terrein van   het “Kasteelke van Meerlo”, lopen onder een boog van het gebouw door en komen in de kasteeltuin.  Dit hier is  een uniek plekje  en daarom  wordt  er kort gepauzeerd.

We  vervolgen de wandeling  naar Blitterswijck naar  de Annakapel ,die voor deze gelegenheid geopend is.Pastoor van Horne  geeft kort uitleg over de geschiedenis van de kapel  en de  drie prachtige beelden van Annatedrieëen die zich in deze kapel bevinden. Het SPV lid Hannie Loman houdt een  interessant en uitgebreid  verhaal over de heilige Anna.Het blijkt dat je de heilige Anna ten allen tijde voor  bijna alle kwalen en problemen kunt aanroepen.

Nu gaat de tocht richting Broekhuizen naar de lunchpauzeplek bij forellenkwekerij Keijzersberg in Blitterswijck. Op dit prachtige stille  plekje worden we  op het terras  bij de molen verwend m et koffie en vla.

Via  Kortenbos komen we in het buurtschap Megelsum. Als we de “Keuter”oplopen  komen we al  snel bij de hoofdweg in Tienray en even later  bevinden we ons  bij  het vertrekpunt; de kerk van Tienray.

 


Foto's van deze wandeling